Berit och Björn – trogna medlemmar i
Svenska Handbollfans

Foto: Björn Florin

Berit och Björn Florin är trogna medlemmar Svenska Handbollfans. De är handbollsälskare in i själen och sedan 2016 reser de tillsammans med Svenska Handbollfans till landslagens mästerskap.

– Det började med Dam-VM i Sverige 2016. Men sedan dess har vi varit med på en mängd arrangemang. Bland annat Dam-VM i Tyskland 2017, Herr-VM i Danmark 2019 och de senaste arrangemangen med Dam-VM i Spanien 2021 och Herr-VM i Slovakien/Ungern 2022, berättar Berit och Björn.

– Dessutom var vi med i Final 4 för herrar 2019 i Köln. En helt fantastisk handbollsupplevelse i en fantastisk stad, fortsätter Björn.

Handbollsintresset är genuint i familjen Florin och det var handbollen som förde samman Berit och Björn en gång i tiden. Berit var målvakt i Stockholmsklubben Bolton och under studierna till lärare gjorde hon sin praktik i Sundsvall där Björn var storskytt (enligt honom själv) i IFK Sundsvall. Det fanns inget damlag i Sundsvall så Berit hoppade in på träningarna i herrlaget. På den vägen är det…

Dottern Jennie har dessutom en gedigen meritlista. SM-guld med Skuru IK, 53 A-landskamper och proffs i Frankrike under 9 år. Sonen Rikard fortsätter i handbollsspåret och tränar framgångsrikt barn- och ungdomslag i Haninge Handbollsklubb.

– Vad är det som lockar med Svenska Handbollfans supporterresor?

– Förutom att få se handboll i världsklass är det härligt att få träffa en mängd människor med samma intresse. Det är en otroligt bra sammanhållning på resorna. Men supportresorna är mer än bara handboll. Det arrangeras alltid fina utflykter till spännande platser också, säger Berit och Björn.

– Och stämningen i Fanzone med husbandet Vincent på plats är härlig. Och vi njuter alltid av den lokala maten. Surkål, Glüwein mit Schuss i Tyskland, Paella i Spanien och Gulaschsoppa i Budapest, för att ta några exempel, fortsätter Berit.

Berit och Björn brukar även dyka upp på medlemsträffarna och andra evenemang som Svenska Handbollfans arrangerar. Björn har också arbetat aktivt i föreningen i valberedningen under några år.

Kommande researrangemang som Svenska Handbollfans står bakom är till exempel till EM för damer i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro i november/december 2022 och inte minst VM för herrar på hemmaplan i januari 2023.

Räkna med Berit och Björn Florin mitt i det blågula publikhavet på läktarna!

Text: Jan Lindén

Björn Florin

  • Ålder: 71
  • Moderklubb: IFK Sundsvall
  • Bor: Med Berit på Kvarnholmen i Nacka
  • Sysselsättning: Pensionär, men har fortfarande lite småuppdrag som el-konsult. Svenskt handbollsfan.

Berit Florin

  • Ålder: 69
  • Moderklubb: IK Bolton
  • Bor: Med Björn på Kvarnholmen i Nacka
  • Sysselsättning: Pensionär (tidigare lärare) och svenskt handbollsfan.

Bilden: Berit och Björn under finalspelet i EM i Budapest 2022. Foto: Jan Lindén