Pea och Libbe reser världen runt för att följa våra svenska landslag

Denna artikel är publicerad med tillstånd av Handbollskanalen.

Det finns handbollsälskare och så finns det handbollsälskare. Per-Arne ”Pea” Lindström och Lisbeth ”Libbe” Lindström älskar verkligen handboll. Tillsammans med Svenska Handbollfans åker de på i stort sett alla mästerskap där Sverige är med. Nu lutar det åt förtidspension – allt för att kunna resa ännu mer.

– Det går åt så mycket semester annars, skrattar ”Pea”.
Foto: Ola Selby, Handbollskanalen

Svenska Handbollfans arrangerar uppskattade supporterresor sedan många år tillbaka och paret Lindström från Eksjö brukar alltid vara med. De följer våra svenska landslag över hela världen och kommer att fortsätta med det.
 
– Vi har ett jättestort intresse. Vi spelade handboll när vi var små och har varit och är ledare. Först i Huddinge och sedan har det fortsatt när vi flyttade till Småland. Vi följde våra barn när de spelade och när de slutade har vi börjat följa våra landslag i deras mästerskap, berättar ”Libbe”.
 
Paret var även på plats i Globen 2002 när ”Bengan Boys” vann den så dramatiska finalen mot Tyskland.
 
– Det var riktigt häftigt, säger ”Pea”.
 
– Annars är nog Champions League i Köln det häftigaste vi har varit på, med allt runtomkring. Men det är alltid kul att följa mästerskap där Sverige är med.
 
”Pea” och ”Libbe” återkommer flera gånger under vårt samtal till hur bra allt fungerar med Svenska Handbollsfans, så även den här gången.
 
– Vi är medlemmar och då får man erbjudanden hela tiden på alla arrangemang och så är det upp till oss om vi är intresserade, säger ”Libbe.”
 
– Så mycket som möjligt försöker vi följa med. Det är smidigt eftersom de ordnar allt, det är bara att hänga med. Det är alltid bra biljetter och vi har trevligt vid sidan också. Vi som vill brukar samlas vid en pub och sedan är det match. Och dagar Sverige inte spelar ordnas utflykter, fyller ”Pea” i.
 
Enligt säkra källor ska ni båda gå i förtidspension så att ni kan resa på ännu fler mästerskap!?
 
– Ja, så är det nästan faktiskt, skrattar de.
 
– Det är inte bara för handbollen utan att resa för övrigt. Vi går nog lite tidigare så att det blir ännu mer handbollsresor, det tycker vi om. Det går åt så mycket semester annars, skrattar ”Pea”.
 
Pea och Libbe har tre söner där den äldste Fredrik (tyvärr) valde innebandyklubban framför klisterbollen. Mellansonen Mikael, idag sportchef i Anderstorps SK, har flera år som spelare i just ASK, IF Hallby HK och moderklubben Eksjö BK bakom sig.
 
Den yngste sonen Peter lämnade tidigt Eksjö för spel i IFK Karlskrona. Sedan blev det att testa vingarna i IFK Ystad och Elitserien, som den hette då, för att sedan återvända till Karlskrona, men denna gången Hästö IF. I dag gör han vissa inhopp IFK Karlskronas division 3-lag.