Foto: Jan Lindén

Svenska Handbollfans

Sveriges trevligaste supporterklubb

Våra kära handbollslandslag har under de senaste decennierna varit ett gott föredöme för svensk idrott och i synnerhet för svensk handboll och skördat stora framgångar under såväl OS, VM som EM. Vi vill att denna handbollskultur ska leva vidare.

Föreningen Svenska Handbollfans har som ändamål att verka för och främja supporterkulturen runt de svenska handbollslandslagen samt att verka som en samordnare av supportrar till de olika researrangemangen, då vi ser den positiva effekten av ett stort läktarstöd.

Aktiviteter som Svenska Handbollfans arrangerar skall huvudsakligen bedrivas i samband med landslagens matcher. Framför allt genom väl upphandlade och prisvärda resor och arrangemang. Svenska Handbollfans strävan är att alltid föra en öppen och ärlig dialog med handbollssverige för att uppnå maximal funktion och trivsel på alla mästerskap och arrangemang.

Föreningen ska motverka all form av diskriminering samt verka för en positiv supporterkultur. Vår strävan är att tillsammans arbeta för att Svenska Handbollfans alltid finns med och ger stöd till våra landslagsspelare i samband med landskamper. Svenska Handbollfans strävar också efter att uppmärksamma svensk handboll med flera aktiviteter såsom gemensam uppladdning, historiska träffar, medlemsmöten, med mera.

Föreningen bildades på initiativ från några handbollsälskare i samband med supporterresan till herrarnas VM i Qatar 2015. Vi som har tagit initiativet till Svenska Handbollfans är Björn Runströmer, Frej Söderlund, Ann-Britt ”Ampan” Furugård och Eva Älgekrans.