Information angående resor och coronaviruset

Vi förstår att pågående pandemi kan skapa oro och att frågor kan uppstå…

Nedan skall vi på bästa sätt försöka klargöra och berätta vad som kommer att gälla på våra researrangemang om pandemin fortsätter. Förutsättningarna kan dock snabbt ändras och vi håller oss såklart uppdaterade och följer Hälsomyndigheten och UD:s rekommendationer. 

 1. Pandemin fortsätter och Svenska Handbollfans/CE-Travel gör en egen bedömning och bestämmer sig för att ställa in researrangemanget
  Svenska Handbollfans/CE-Travel återbetalar fullt erlagt belopp.
 2. UD kommer med en avrådan för resa till respektive land med mera
  Se bifogad fil om paketreselagens tillämpning i frågor som rör Covid-19 (knapp nedan)
 3. Publik tillåts ej på arenan på spelorten som gör att Svenska Handbollfans/CE-Travel blir tvungna att ställa in resan
  Går det att resa till respektive land där matcherna äger rum men arrangören bestämmer sig för att spela matcherna utan publik. Svenska Handbollfans/CE-Travel återbetalar då större delen av resan med avdrag för kostnader/expeditionsavgifter av flyg, hotell och biljetter (läs mer nedan). Tyvärr kan man inte försäkra sig mot detta om pandemin är orsaken.
 4. Spelort blir inställd och flyttas till annat land/spelort
  Om IHF (Internationella Handbollsförbundet) eller EHF (Europeiska Handbollsförbundet) ändrar spelort beroende på pandemin så gäller samma villkor som 3) ovan. Detta innebär i så fall en nybokning och ett nytt pris.
 5. Vaccinpass krävs för resan och inresa till respektive land
  Svenska Handbollfans/CE-Travel informerar alla bokade om de regler som kommer att gälla för att resa till respektive land. I så god tid som möjligt. Det är dock upp till varje resenär att hålla sig underrättad och se till att man har fullgott skydd inför resan och om krav gäller på vaccinpass krävs. Eventuell kostnad för detta bekostas av varje resenär. Om man p.g.a. ej har de giltiga handlingar m.m. för resan och ej tillåts resa så gäller våra Särskilda Resevillkor för avbokning.

Tips 1) Vi rekommenderar också att Ni tittar på ERV:s avbeställningsförsäkring (se länken nedan) som kostar 6,25 % av resans totalpris. Läs igenom villkoren som har ett betydligt bättre och större avbeställningsskydd än vad hemförsäkring och kontokortsföretagen erbjuder. Det har bland annat ett mycket bra villkor om du eller nära anhörig blivit diagnoserad eller sjuk i Covid-19.

Tips 2) Ett bra sätt är också att skydda sig mot eventuell flygbolagskonkurs eller att inte få den vara eller tjänst som man köper via Internet är att betala med ett kreditkort (ej bankkort!). Enligt kreditlagen så kan man då begära att kreditgivaren (kortföretaget) återför uttaget då man inte skall behöva betala kreditföretaget för en vara/tjänst som man inte fått. 

Svenska Handbollfans och CE-travels erfarenhet av inställda resor

Svenska Handbollfans/CE-Travel har erfarenhet från tidigare inställda researrangemang som OS-kvalet för herrarna i Berlin och damerna i Valencia 2020 och 2021och vad som då gällde.

Respektive lands handbollsförbund tog ut ca 10% i avbeställningsavgift på matchbiljetterna när det ej blev tillåtet att ha publik på läktaren. Likaså hotellen vid avbokningen av rummen.

Avbeställningskostnad för flyg varierar mellan olika flygbolag och är därför svårt att beräkna.

Vi prioriterar dock alltid att boka de större etablerade bolagen som SAS, Lufthansa, Austrian Airlines m.fl.som oftast säkerställer en mindre kostnad för dylik avbeställning.

Om pandemin fortsätter och samma situation uppstår (enligt 3 och 4) kan man räkna med liknande avgifter vid avbeställning.