Svenska Handbollfans särskilda resevillkor


Anmälan och betalning

 • Anmälningsavgiften skall betalas senast 10 dagar efter erhållen bekräftelse/faktura.
 • Vid beställning enbart matchbiljetter skall betalning ske omgående och senast inom 7 dagar.
 • Slutbetalning av resan skall vara betald senast 60 dagar före ankomst/avresa.
 • Sker bokning senare är 60 dagar före avresa/ankomst skall hela beloppet betalas omgående.

OBS! Notera att matchbiljetter normalt sätt ej är återbetalningsbara vid avbokning såvida inte sista datum är angivet på respektive researrangemang.

Avbeställningsförsäkring

Vill du/ni ha avbeställningsförsäkring för resan skall denna betalas samtidigt som anmälningsavgiften eller senast inom 2 dagar efter anmälan för att gälla. Detta gäller på ERV:s avbeställningsskydd (länk nedan).

Vi rekommenderar detta skydd som kostar 7 % av resans totalpris. Läs igenom villkoren som har ett betydligt bättre och större avbeställningsskydd än vad hemförsäkring och kontokortsföretagen erbjuder. Det har bland annat ett mycket bra villkor om du eller nära anhörig blivit diagnoserad eller sjuk i Covid-19.

Samtliga som bokar arrangemang via Svenska Handbollfans måste vara medlem i vår förening.


Avbeställningar och ändringar med mera.

 • Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa/ankomst är kostnaden 250:-/person (gäller ej matchbiljetter!)
 • Vid avbeställning senare än 60 dagar före men tidigare än 30 dagar för avresa/ankomst är kostnaden 25 % av resans pris.
 • Vid avbeställning senare än 30 dagar före men tidigare än 14 dagar för avresa så är kostnaden 50% av resans pris.
 • Vid avbeställning senare än 14 dagar före men tidigare än 7 dagar för avresa är kostnaden. 75% av resans pris
 • Vid avbeställning senare än 7 dagar före är kostnaden 100% av resans pris.
 • Tecknad avbeställningsskydd återbetalas ej vid avbeställning.
 • Ombokning/avbokning av rum kan innebära tillägg för tombäddar om färre bor i rummet.
 • Ombokning av datum på flyg innebär avbokning och nybokning och kostnad tillkommer.
 • Alla avbokningar måste ske skriftligen för att gälla.
 • Svenska Handbollsfans förbehåller sig rätten att ställa in en gruppresa senast 30 dagar före avresa om antalet deltagare understiger ett visst antal. Antalet kan ändras från resa till resa.

De Särskilda Resevillkoren som ingår här är en del av avtalet mellan dig som medlem och Svenska Handbollfans. Det är av största vikt att du som resenär och medlem tar del av dessa villkor samt kontrollerar bokningsbekräftelser och färdhandlingar så snart dessa erhållits. Kontrollera också Era avrese- och hemresedatum, reslängd, inkvartering, måltider, pris osv. Eventuella felaktigheter måste påtalas omgående och redas ut före avresan.

SRF:s allmänna resevillkor för paketresor

Villkoren är anpassade efter den nya paketreselagen som trädde i kraft 1 augusti 2018. De allmänna villkoren ska kompletteras med arrangörens egna specifika villkor. OBS att de specifika villkoren inte får strida mot de allmänna villkoren eller tvingande lag.


Information om reseförsäkring – Läs innan du bokar!

Hemförsäkring:

Om du har en hemförsäkring så ingår normalt reseförsäkring i denna. Om du dessutom har en stor hemförsäkring hos ditt försäkringsbolag så ingår oftast även avbeställningsskydd.

Om ej så kan du komplettera din vanliga hemförsäkring så att även avbeställningsskydd ingår. Men, du måste då göra det i samband med bokningen av resan.

Kolla villkoren i din hemförsäkring!

Kontokort:

Betalar du resan med kontokort så har de flesta kortföretag att reseförsäkring och avbeställningsskydd som ingår. Villkoren varierar mellan kortföretagen och vilket typ av kort du har så läs på villkoren eller ring och kolla exakt vad som gäller innan du bokar.